E-Okul TEOG boş kontenjan sorgulama







MEB TEOG lise boş kontenjan listeleri her ay E- Okul sistemi üzerinden açıklanıyor. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarındaki boş kontenjan ve taban puan bilgilerini E-Okul sistemi (https://e-okul.meb.gov.tr/) üzerinden öğrenebilirsiniz.





E-Okul TEOG boş kontenjan sorgulamak için tıklayınız





Miili Eğitim Bakanlığı, TEOG lise boş kalan kontenjan listelerini her ay E- Okul sistemi üzerinden açıklıyor. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarındaki boş kontenjan listelerine ve taban puan bilgilerine E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. E-Okul TEOG boş kontenjan listelerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TEOG nakil işlemlerini öğrenciler E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor.





TEOG nakil işlemleri nasıl yapılır?





TEOG nakil işlemlerini öğrenciler E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ortaöğretim kurumlarında nakil ve kabuller sonucunda boş kalan lise kontenjanları her ay MEB tarafından ilan ediliyor. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına nakil olmak isteyen öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca belirlenen taban puan ve kontenjan esaslarına göre açıklanan boş liselere, E-Okul sistemi üzerinden ulaşabiliyor.





TEOG nakil başvurusu için tıklayınız





TEOG sonrası ve liseler başlamadan öğrencileri e-okul lise nakil heyecanı sardı. E-Okul boş kontenjan sorgulama, lise boş kontenjan öğrenme...





Liselerde eğitim dönemi başlamadan öğrencileri liseler arası nakil işlemleri heyecanı sardı. E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.





E-Okul öğrencilere sunduğu boş kontenjan sorgulama sayfası ile öğrenci veya velilerin liseyi belirtmesi sonrası o lisede boş kontenjan olup olmadığını ekrana getiriyor. Kullanımı oldukça basit olan bu sistem ayrıca liseye yeni başlayacak öğrenciler için de liselerde eğitim öğretim dönemi başlamadan son nakil işlemlerini düşünmek için bir bilgi alma şansı sunuyor.





Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek





Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak.





Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.


Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.


Milli Eğitim Bakanlığı, velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulları tek tek dolaşıp boş kontenjanlarını takip edecek, kontenjan açılınca nakil isteyecek.





TEOG yerleştirmelerinde bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreyi aşan uzaklıkta, tercih etmedikleri okullara kaydedilmesi skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Okul okul gezecek olan veliler, açık kontenjan bulunan okullara nakil isteyecek. En yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler