Yaz dönemi takviye kurslarının ders işleme takvimi nasıl olacak?







Eğitim-öğretim yılı boyunca yaklaşık 4,5 milyon öğrencinin ücretsiz ders takviyesi aldığı destekleme ve yetiştirme kurslarının, yaz aylarında da devamı için yol haritası belirlendi. Buna göre öğrenciler, yaz tatilinde istedikleri ilde destekleme ve yetiştirme kursuna kayıt yaptırabilecekler.





2016-2017 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunlara, derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek maksadıyla düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarının yaz tatilinde devamı için yol haritası çizildi.





Buna göre, yaz tatili dolayısıyla yer değiştirecek öğrenciler düşünülerek destekleme ve yetiştirme kurslarına müracaatlarda il ve ilçe sınırlaması kaldırıldı. Ara sınıflar için uygulanan 3 bilim grubu sınırlaması, 5 bilim grubuna çıkarıldı. Öğrenciler akademik derslerin yanı sıra beceri derslerinden açılacak kurslara da katılabilecek. Ortaokul ve lise öğrencileri, destekleme kurslarında hem yıl boyu aldıkları derslerin tekrarını yapabilecek hem hazırlık mahiyetinde bir üst sınıfın derslerini görebilecek.





Başvuru tarihleri ve eğitim süresi





Yaz dönemindeki kurslar için görev almak isteyen öğretmen ve ücretli öğretmen başvuruları Haziran, öğrencilerin kurslara başvuruları ise Haziran 2017 tarihleri arasında alınacak. Kurslarda, Haziran - Eylül arasında eğitim verecek. Okullar, bakanlığın belirlediği ders içeriğini bu tarihler arasında esnek olarak başlatabilecek.





Yaz dönemi ders takviyesi başvuru işlemleri tıkla başla





4 milyon 307 bin öğrenci faydalandı





Destekleme ve yetiştirme kursları, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunların kazanımlarını pekiştirmek için 22 bin 272 kurs merkezinde verilmeye başlanmıştı. 4 milyon 307 bin 549 öğrenci ve kursiyerin başvuru yaptığı kurslar için 38 bin 384´ü ücretli, 253 bin 494´ü kadrolu toplam 291 bin 878 öğretmen müracaat etmişti. Kurslarda öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği kazanım kavrama testleri MEB tarafından hazırlanarak, fırsat ve imkan eşitliğini sağlayacak şekilde elektronik ortamda sunulmuştu.





Yaklaşık 40 bin sorunun üretildiği kazanım kavrama testleri, ders işleme takvimi doğrultusunda, www.odsgm.meb.gov.tr/kurslar adresinden hizmete sunuluyor. MEB´in sitesinde bugüne kadar indirilen kazanım kavrama test sayısı ise 84 milyon 747 bin 916 oldu.





İlk kez 8. sınıf matematik dersine ait test sorularından başlayarak videolu çözümlerin yer aldığı cevap anahtarları da yayımlanmaya başlandı. Ayrıca destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8. ve 12. sınıf öğrencilerine kendi kazanım durumlarını değerlendirmek maksadıyla elektronik olarak değerlendirme sınavları yapıldı.





Kurslar sayesinde sanata büyük ilgi





Bakanlık, okulların, öğrencilerin sınav stresinden uzaklaşabileceği, nefes alabileceği alanlar olması için beceri derslerine yönelik bazı kurslar da açtı. Bu kapsamda, beden eğitimi ve spor derslerine 667 bin 325, drama derslerine 7 bin 193, görsel sanatlar derslerine 127 bin 707, müzik derslerine 108 bin 109, piyano derslerine 2 bin 895, Türk müziği koro eğitimi derslerine bin 774, Türk ve batı müziği çalgıları derslerine 2 bin 847, yazarlık ve yazma becerileri derslerine 4 bin 381, zeka oyunları derslerine 18 bin 494 öğrenci, iki boyutlu sanat atölye derslerine ise 5 bin 483 öğrenci başvuru yaptı.

Konular

Yeni sistemde ortaokul puanı nasıl oluşacak?
LGS soruları nasıl olacak kim hazırlayacak?
TEOG yerine gelecek yeni sistem bu hafta açıklanıyor mu?
TEOG'un yerine gelen MYS sistemi nedir?
TEOG sonrası yeni sisteme uzman yorumu
MEB merkezi sınavı çoktan seçmeli testlerle mi yapılacak?
TEOG'la yerleşen öğrenci adrese yakın liseye geçiş yapabilecek mi?
Merkezi sınavlar için yılsonu başarı puanının etkisi ne kadar?
Başarılı okulların çevresine yerleşmek için en az ne kadar ikamet etmek gerekiyor?
Nitelikli okullar için sınava girmek şart mı?
İstanbul'daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lise hangi ilçelerde?
LGS'de sorulacak soru sayısı ve sorulacak derslerin içerikleri netleşti mi?
Sınavla girilebilecek okullar hangi türlerden oluşacak?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları nasıl olacak?
Açık uçlu soruların avantaj ve dezavantajları ne?
Sınavsız tercih yapacak öğrenciler herhangi bir sıralama olmadan yerleşebilecek mi?
LGS tercih sıralaması nasıl yapılacak?
LGS'de ek yerleştirme yapılacak mı?
Merkezi sınava girip ancak başarılı olamayan adaylar nasıl yerleştirilecek?
Liseleri ilk 100 sıralamasında kaç ilden okulllar yer alıyor?
Evime yakın olmayan bir okulu tercih edebilir miyim?
Merkezi sınav sorularının ağırlıklandırılmış hesaplaması yapılacak
Diğer lise türlerinde kayıt durumu nasıl olacak?
Sınavla öğrenci alan sosyal bilimler lisesi sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
Merkezi sınavla hangi okullar öğrenci alacak?
Sınavla öğrenci alacak okulları belirleme sistemi her yıl uygulanacak mı?
MSP ile öğrenci alan okullara tercihler nasıl yapılacak?
MEB merkezi sınavda nasıl sorular çıkacak?
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?
LGS sınavı hakkında detaylı bilgiler